Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Unik superguide: Butikerna i Los Angeles som du bara inte får missa

Publicerad: 31 maj 2017, 07:19

Foto: Pontus Edman

I shoppingens hemland nr 1 finns spännande butiker överallt. Men i Los Angeles finns några kvarter med lite extra intressanta butiker. Melrose Place lockar stjärnor men få turister. Här är Markets maffiga shopping- och studiebesökstips!


Ämnen i artikeln:

ButikButikskoncept

1. The Harmonist, 8483 Melrose Place
Butiken i West Hollywood är den enda utanför flaggskeppet i Paris. Här görs dofter till en hel vetenskap inspirerad av århundraden av asiatisk filosofi kring zodiaken, ying och yang och fen shui. Kunden guidas genom det stora utbudet av dofter för att slutligen få sin egen, ultimata blandning. Tanken bakom affärsidén är att hitta den perfekta balansen mellan människa, jorden och universum. Varje doft är unik, skräddarsydd för individen. Fascinerande, men udda, upplevelse.

2. Kelly Wearstler, 8440 Melrose Avenue
2011 invigdes flaggskeppsbutiken där möbler och inredning trängs med böcker, presentartiklar, tapeter, lampor och sängkläder. Allt i urval av företagets grundare, högprofilerade designern med samma namn som varumärket. 1995 grundade Kelly Wearstler sitt företag som av tidningen Vogue beskrivits som ”a must see” och som har gått från att enbart sälja inredning till att nu vara en handel i livsstil. Försäljning även på nätet.

Ladda hem hela guiden som en pdf:

Retail walk Melrose Place.pdf

3. The Shag Store, 8443 Melrose Avenue
Såväl ut- som invändigt sätter den kände kaliforniske konstnären Shag, eller Josh Agle som han egentligen heter, färg på området. Melrose-butiken är en filial till den i Palm Springs och dessa två är de enda som säljer Shags karakteristiska konst och grafik som är inspirerad av 1960-talsreklam. Butikerna är också centrum för event, happenings och konstnärliga möten.

4. RTH Shop, 537 North La Cienega Boulevard
Med en helt egen och unik stil, inspirerad av, men samtidigt långt ifrån, västernmodet har de hemlighetsfulla skaparna av RTH Shops smycken, kläder och läderväskor slagit upp en kombinerad verkstad, syateljé och butik bara ett kvarter från Melrose Avenue. Marknadsför sig enbart på Instagram.

5. Marc Jacobs, 8400 Melrose Place
Allt som kan förväntas av ett lyxvarumärke finns förstås här. Sparsmakad inredning, topp-service och höga priser. Men häftigast är exteriören på butiken som ligger precis i korsningen mellan Melrose Place och Melrose Avenue.

6. Alexander McQueen, 8379 Melrose Avenue
Detta är en av blott sex fysiska butiker som det haussade modemärket driver i USA. Omtalad och fantastisk skulptur av den kände konstnären Robert Bryce Muir sträcker sig mot butikstaket och genom detsamma. På håll syns överdelen av skulpturen på taket till butiken.

7. Marni, 8460 Melrose Place
Välkända och exklusiva Marni med butiker i Milano, New York, London och Miami finns även här, mitt Melrose-området. Smycken, dofter och väskor men framför allt dam-, och numera, herrmode i en lyxig, avskalad och väldigt cool butiksmiljö. Missa inte inredningen. Bara galgarna är värda ett besök!

Om platsen – och tv-serien- Melrose Place

Melrose Place är en gata i West Hollywood i Los Angeles. Kvarteren runt platsen heter bland annat Melrose Avenue och Melrose Alley. Tillsammans utgör de och några tvärgator ett eget litet shoppingparadis i närheten av kända Santa Monica Boulevard. Tv-serien Melrose Place sändes mellan 1992 och 1999. Den var en spin off-serie till succén Beverley Hills.

Missa inte detta i närheten!

15 minuters promenad österut från Melrose Place finns glassiga butiken Med Men. Här säljs marijuana i alla tänkbara former men det är framför allt inredningen i butiken som är värd att se. Dessutom engagerad (!) och entusiastisk personal som gärna svarar på frågor. Adress: 8208 Santa Monica Boulevard, West Hollywood.

Den berömda trottoaren

Hollywood Walk of Fame med de berömda stjärnavtrycken i trottoaren ligger på Hollywood Boulevard mellan Gower Street och La Brea Avenue. Lättast tar man sig hit från centrala Los Angeles med Metro-linjen till stationen Hollywood/Vine. Från stjärnavtrycken till Melrose Place är det bara 15 minuter med bil. Eller en timslång promenad.

Spana in det här om du har tid

Tenoversix, 8425 Melrose Avenue. A.P.C, 8420 Melrose Place, House of CB, 8448 Melrose Avenue, Chloë, 8448 Melrose Place, Clare V, 619 North Croft Avenue
Ink, 8360 Melrose Avenue, Lucques, 8474 Melrose Avenue, Fig & Olive, 8490 Melrose Place
Beaming Organic Superfood Café, 605 North La Cienega Boulevard, Taste on Melrose, 8454 Melrose Avenue, E.P. & L.P., 603 North La Cienega Boulevard

Susan Berzelius

Utrikesredaktör, reporter

susan.berzelius@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ButikButikskoncept

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News