lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Koordinerad attack skakar Kalifornien – maskerade rånare stormade varuhus

Publicerad: 22 november 2021, 08:49

Exteriör av ett Nordstrom-varuhus.

Ett hundratal personer stormade varuhuset Nordstrom under lördagen. Rånförsöket koordinerades via sociala medier – två anställda skadades i tumultet.

Ämnen i artikeln:

Varuhus

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Nordstroms varuhus i Walnut Creek i Kalifornien stormades strax före stängning under lördagen av omkring 100 personer, rapporterar ABC.

– Det var en mobb av människor och poliser som kom in, det var som i filmerna, helt galet, sade vittnet Brett Barett till tv-kanalen. 

Flera andra vittnen beskriver kaotiska scener utanför varuhuset. Enligt uppgifter ska de personer som stormade Nordstrom ha burit maskering och enligt polisen ska två anställda ha skadats, varav en av dem blev sprejad med pepparspray. 

– Vi mottog rapporter om maskerade människor i mörka kläder som sprang in i Nordstroms, blockerade gator med sina bilar, använde kofötter och som sprang ut med varor, sade polisen Holley Conners till ABC.  

Polisen berättade vidare att man har gripit tre personer och att man har vidtagit ett antal säkerhetsåtgärder vid handelsområdet där varuhuset ligger. 

Borgmästaren Kevin Wilks beklagar sig över attacken. 

– Detta är en uppenbart koordinerad aktivitet, en organiserad grupp av människor som arbetar tillsammans och som använder sociala medier för att kommunicera, sade han till ABC. 

Under fredagen utsattes handelsområdet Union Square i San Francisco för en liknande attack. Flera butiker och kedjor förlorade varor till ett värde av cirka en miljon dollar, drygt nio miljoner svenska kronor, och distriktsåklagaren Chesa Boudin uppgav att man nu samarbetar nära med stadens polisavdelning för att ställa rånarna inför åtal. 

”Vi kommer använda alla verktyg i verktygslådan”, sade han till ABC.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev