söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Här hyllar handeln drottning Elizabeth: ”Hon tjänade troget nationen”

Publicerad: 9 september 2022, 10:26

Tesco, Selfridges, Marks & Spencer, Waitrose & Partners och Dior är några av de kedjor och varumärken som via sina sociala kanaler visar sitt deltagande i sorgen efter drottning Elizabeths död. Foto: Gettyimages / Twitter

Brittiska varumärken och kedjor hyllar drottning Elizabeth på sina sociala medier. Selfridges har valt att hålla stängt som ett tecken på respekt.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Efter beskedet om drottning Elizabeths död har varuhuset Selfridges valt att hålla stängt i London, Birmingham och Manchester. På sin hemsida skriver kedjan att beslutet är ”ett tecken på respekt”. I ett inlägg i sociala medier skriver Selfrigdes bland annat: ”Drottning Elizabeth har varit en betryggande konstant genom hela våra liv”.

Många andra brittiska och internationella aktörer inom handeln valde på liknande sätt att visa sitt deltagande i sorgen.

”Vi är tacksamma för hennes engagerade arbete för detta land” skriver brittiska livsmedelsjätten Tesco på sociala medier.

”Jag kan inte komma på någon som bättre personifierade plikt” skriver Amazons grundare Jeff Bezos på Twitter.

”Hon har lett i över 70 år med tyst beslutsamhet och osjälvisk hängivenhet” skriver brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer.

Brittiska livsmedelskedjan Morrisons skriver att drottning Elizabeth levt ett liv av extraordinärt arbete för landet, och att man ”delar nationens tacksamhet i denna mycket svåra tid”.

”Hon tjänade troget nationen under sin långa, lyckliga och härliga regeringstid. Vi uttrycker vår innerliga medkänsla till kungafamiljen” skriver Waitrose i sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Costco-chefernas besked om etableringsplanen, e-handeln – och svaret på kundkritiken 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev