Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Forna leksaksjätten ger upp igen – stänger sina sista fysiska butiker i USA

Publicerad: 2 februari 2021, 12:22

Kraschade leksaksjätten Toys R Us slår igen två sista butiker i USA, bara ett drygt år efter relanseringen.

Ämnen i artikeln:

Lek och hobbyToys R Us

Kalle Östgren

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se


Läs mer: Leksakshandelns turbulenta år: Så vände  utvecklingen upp – efter tunga starten

Det som ser ut att vara det sista kapitlet i varumärket Toys R Us fysiska närvaro utspelas nu i USA.

Den klassiska leksaksjättens konkurs och försök till relansering är en långdragen historia. Det var för drygt ett år sedan som det rekonstruerade varumärket under stor mediabevakning öppnade två fysiska leksaksbutiker, i New Jersey och Texas.

Båda butikerna, som öppnade hösten 2019, stängs nu rapporterar amerikanska nyhetskanaler – detta trots att leksaksbranschen både internationellt och i Sverige rapporterar en stark utveckling under corona-året med många barnfamiljer som behöver sysselsättning på hemmaplan.

Butikerna var ett samarbete mellan Tru Kids, som tog över de juridiska rättigheterna till varumärket Toys R Us, och b8ta, en aktör med fokus på showrooms för hemelektronik och hushållsprodukter.

Läs mer: Toys R Us gör comeback som Tru Kids – både online och med nya butiker

De båda Toys R Us-butikerna var att betrakta just mer som showrooms för demonstrationer av leksaker där besökarna kunde se nyheter och testa produkter.

Efter kollapsen av Toys R Us har den forna jättens marknad till stora delar, skriver Retail Detail, tagits över av aktörer som Amazon, Walmart och Target.

”Som en konsekvens av coronapandemin har vi tagit det strategiska beslutet att styra om vår strategi till nya platser och plattformar med starkare kundtrafik. Efterfrågan på leksaker och för Toys R Us produkter fortsätter vara stark och vi vill fortsätta investera i de kanaler där konsumenterna vill möta våra varumärken”, skriver Tru Kids i en kommentar till nyhetsbyrån AP.

Läs mer: Med Toys R Us ute ur bilden – Walmart gör storsatsning på leksaker

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev