måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Fem dödade vid attack i norskt samhälle - startade i Coop-butik

Publicerad: 14 oktober 2021, 07:51

Attacken började in i Coop Extra-butik i samhället Kongsberg. Foto: Terje Pedersen/TT

Fem personer dödades och minst två skadades allvarligt i den attack som på onsdagskvällen drabbade den norska staden Kongsberg. Attacken startade i en av ortens två Coop Extra-butiker.

Ämnen i artikeln:

Coop

SB

Susan Berzelius

redaktionen@market.se


Det var strax efter klockan 18 på onsdagskvällen som en man, en dansk medborgare, sköt med pil och båge mot människor både i och utanför Coop Extra-butiken. Mannen greps senare av polisen.

Attacken startade enligt uppgifter i norsk media i den Coop Extra-butik som ligger i västra Kongsberg, en medelstor stad åtta mil väster om Oslo. Coop Norge har fyra butiker i Kongsberg, varav två tillhör den framgångsrika Extra-profilen.

– Jag kan bekräfta att det har varit en allvarlig händelse i vår butik i Kongsberg, säger kommunikationsrådgivare Silje Verlo Alisøy, Coop Norge till Dagligvarunytt.

– Inga av våra medarbetare är fysiskt skadade. Vi är nu fokuserade på att ta hand om vår butikspersonal och håller förstås stängt tills vidare. Utöver det hänvisar vi till polisen.

Det är oklart om några av de avlidna fanns bland Coops kunder.

Gärningsmannen sköt enligt uppgifter med pil och båge både i och utanför butiken. Han fortsatte sedan sin attack, som även skedde med kniv, på flera platser i Kongsberg innan polisen efter en halvtimma kunde gripa honom.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev