Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Utrikes

Butikerna hoppas på uppsving – amerikanerna får 600 dollar att spendera

Publicerad: 5 januari 2021, 10:37

600 dollar per vuxen och barn. Det får de amerikaner som har en årsinkomst som understiger 75 000 dollar i ett stimulanspaket som ska sätta fart på ekonomin efter pandemin. Handelns organisationer gör tummen upp för beslutet.


Ämnen i artikeln:

Corona

Precis före årsskiftet röstade den amerikanska senaten igenom förslaget om ett andra stimulanspaket som ska bidra till att lyfta den amerikanska ekonomin post-pandemin.

Alla konsumenter med en inkomst under 75 000 dollar per år (cirka 600 000 kronor) får 600 dollar (cirka 5 000 kronor) att spendera. För varje barn under 17 år i ett hushåll tillkommer ytterligare 600 dollar. För ett hushåll med tre barn och två vuxna uppgår således engångsbidraget till 3 000 dollar.

Visserligen är det nya stimulanspaketet mindre än i våras men NRF, USA:s största organisation för detaljhandeln, reagerar positivt på beslutet.

– Vi förväntar oss att detaljhandeln får ett rejält uppsving av det nya stimulanspaketet, säger NRF:s chefsekonom Jack Kleinhenz i en kommentar.

Bidragen väntas nå mottagarnas bankkonton under innevarande vecka. 180 miljoner amerikaner beräknas vara berättigade till bidraget.

Susan Berzelius

redaktionen@market.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev