Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Svensk Handel vill se krafttag mot ökad brottslighet i Årets stadskärna: ”Helsingborg förtjänar bättre”

Publicerad: 17 juni 2022, 11:11

Helsingborg har hyllats för sitt arbete i riktning mot en älskad stadskärna och fick i år utmärkelsen Årets stadskärna. Samtidigt brottas staden med ökande kriminalitet. Nu kräver Svensk Handel nya strategier för att stävja otryggheten i staden.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Helsingborg är Sveriges åttonde största stad med en befolkning som väntas öka från dagens 150 000 till 190 000 år 2050.

Staden har hyllats för sitt arbete med att utveckla citykärnan i samverkan mellan det privata och det offentliga. I år vann staden utmärkelsen Årets Citykärna. Även Väla har upprepade gånger utsetts till Sveriges bästa köpcentrum.

Samtidigt visar en ny rapport från Branschorganisationen Svensk Handel att staden ligger sämre till vad gäller hur företagare upplever att deras verksamhet påverkas av brottslighet och otrygghet.

Enligt Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, måste trygghetsfrågan tas på än större allvar och strategier för den växande staden tas fram.

Mats Hedenström, näringspolitisk chef, Svensk Handel

– De utmärkelser som Helsingborg tilldelats talar sitt tydliga språk. Samtidigt så ser vi att den uppleva otryggheten och den ökade brottsligheten som drabbat staden kan leda till att företag väljer att inte etablera sig här. Helsingborg förtjänar bättre, och därför ser vi positivt på att initiativ nu tas för att stävja otryggheten.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev