Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Svensk Handel startar tjänst där företagen kan låna personal av varandra

Publicerad: 19 mars 2020, 14:58

Svensk Handel lanserar en förmedlingstjänst där företag kan låna personal av varandra. ”Vi vill göra det vi kan för att mildra coronavirusets negativa effekter på handeln”, säger förhandlingschefen Anna Nordin.


Medan det råder stiltje inom sällanköp till följd av coronaepidemin saknar dagligvaruhandeln personal och kämpar för att orka med med det ökade trycket.

Därför lanserar Svensk Handel en förmedlingstjänst som ska göra det enklare för företag som just nu är övertaliga att låna ut personal till dem som behöver förstärkning.

– Vi vill göra det vi kan för att mildra coronavirusets negativa effekter på handeln. Detta initiativ liknar inget som Svensk Handel har gjort tidigare, men vi befinner oss i ett exceptionellt läge och måste vara beredda tänka i nya banor för att hjälpa företag och rädda jobb, säger Anna Nordin, förhandlingschef på Svensk Handel.

Läs mer: Marie Hillblom: Tillsammans är ledordet som ska ta handeln igenom viruskrisen

Så fungerar det

Som handlare fyller du i ett formulär på Svensk Handels webb där du anger om du är i behov av in- eller utlåning av personal.

Svensk Handel förmedlar sedan kontakten mellan företag som är intresserade av att låna ut eller hyra personal.

På Svensk Handels webbaserade arbetsgivarguide finns utförlig information om vad som gäller både praktiskt och juridiskt.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev