Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Statsministerns hårda passning till konsumenterna: ”Undvik att gå i butiker”

Publicerad: 8 december 2020, 13:27

Under tisdagen höll regeringen pressträff angående den pågående pandemin och svenskarnas julfirande. Uppmaningen till konsumenterna var tydlig - stanna hemma.

Ämnen i artikeln:

JulhandelCorona

Vid 13:30 på tisdagen höll regeringen och Folkhälsomyndigheten pressträff inför att nationella råd för att bekämpa den pågåenden pandemin ska införas.

Budskapet till konsumenterna var tydligt - stanna hemma.

– Det här är nya normer för sociala situationer, undvik nya kontakter, undvik att gå i butiker, sa Statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen.

I Folkhälsomyndighetens nya nationella råd som träder i kraft 14 december står det att både konsumenter och handeln har ett ansvar för att motverka smittspridning. Konsumenter uppmanas också att följa butiker och utlämningsställens råd och anvisningar.

– Varken julhandel eller rea får orsaka trängsel, sa socialminister Lena Hallengren (S) på presskonferensen.

Andreas Heneborn

FHM:s nya rekommendationer

Från Folkhälsomyndighetens rekommendationer under kommande helger och högtider:

■ Undvik trängsel i jul- och mellandagshandeln
■ I samband med jul- och mellandagshandeln kan det kräva extra försiktighet för att undvika trängsel. Både individer och verksamheter har ett ansvar att motverka spridning av covid-19.
■ Begränsa helst antalet inköp i butiker. Handla helst på egen hand, undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna, undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.
■ Följ butikernas och utlämningsställenas råd och anvisningar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev