söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Odd Molly-ägare frias från brott – förundersökningen mot honom läggs ned

Publicerad: 20 maj 2020, 13:18

Förundersökningen mot Odd Mollys storägare Ilija Batljan gällande insiderbrott är nedlagd. ”Jag är lättad”, säger Ilija Batljan.

Ämnen i artikeln:

Odd MollyModeBedrägerier

Läs mer: Odd Mollys storägare anhållen misstänkt för insiderbrott

5 maj kom beskedet att modebolaget Odd Mollys största ägare Ilija Batljan, som även är grundare och vd för fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget (SBB), satt anhållen misstänkt för ekobrott. Bara dagar senare släpptes Ilija Batljan och återgick till sitt vd-uppdrag i SBB.

I dag kommer beskedet från SBB att förundersökningen om ekobrott lagts ner och Ilija Batljan avskrivs helt från utredningen om påstått insiderbrott.

– Jag är lättad, men inte förvånad över åklagarens beslut. Nu gäller det för mig att fortsätta med full kraft som vd för SBB – och tillsammans med vårt starka team fortsätta leverera resultat. Vårt fokus är som alltid att vara en pålitlig och långsiktig samhällsaktör som på ett hållbart sätt levererar aktieägarvärde, god lönsamhet och starka resultat”, säger Ilija Batljan.

Ilija Batlan är tidigare socialdemokratisk politiker och blev i slutet på förra året storägare i Odd Molly genom en fastighetsaffär.

Läs mer: Odd Molly-ägaren släppt på fri fot – men misstankarna om brott kvarstår

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev