tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Musbajs i butiken – då förbjuds ÖoB att sälja lösgodis

Publicerad: 4 juli 2023, 11:29

ÖoB har problem med möss i en av sina butiker.

Foto: Getty Images

ÖoB-butiken får inte sälja lösgodis längre efter att musbajs hittats i lokalerna. ”Det är ganska ovanligt att vi lägger ett förbud”, säger livsmedelsinspektören Maria Svensson.

Ämnen i artikeln:

ÖoBLågprisButik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var i samband med en oanmäld inspektion i ÖoB:s butik i Hässleholm som kommunens miljö- och stadsbyggnadsförvaltning hittade spillning efter möss i stora delar av butiken och inne på lagret.

Detta efter klagomål från en kund som köpt varor som gnagarna haft hål på.

Det rapporterar Norra Skåne.

– Det är ganska ovanligt att vi lägger ett förbud. Det gör vi om det upptäcks att livsmedel inte är säkra. Då måste vi se till att det inte säljs, säger Maria Svensson till tidningen.

Varken godis eller andra oförpackade livsmedels får säljas tills butiken fått bukt på problemet.

Vid inspektionen upptäcktes en möjlig väg där mössen har kunnat ta sig in. Det handlar om en dörr till ett utrymme där wellpappförpackningar trycks ihop och förvaras.

– Skalet på butiken måste vara tätt. Det spelar ingen roll hur förebyggande man än jobbar inne, om det finns hål som gör att skadedjur kan komma in utifrån. Så det är viktigt att de ser till att det blir tätt överallt, säger Maria Svensson.

Hon berättar att butiken nu tagit kontakt med en skadedjursfirma och att en rengöring av hela butiken påbörjats.

Förbudet att sälja godis gäller tills ÖoB kan påvisa att de vidtagit tillräckliga åtgärder och kan garantera att det inte finns några möss kvar i butiken.

– De ska höra av sig till oss när de bedömer att de kan börja sälja lösgodis igen. Då ska vi göra en ny kontroll för att att se om vi kan godta deras åtgärder, säger Maria Svensson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev