söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Jula och Willys totalförstörda i storbrand: ”Påverkar flera av våra verksamheter”

Publicerad: 8 juli 2022, 07:54

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Under natten till fredagen utbröt en kraftig brand på handelsområdet Erikslund i Västerås. Julas och Willys butiker har totalförstörts. ”Väldigt tråkigt. Det här påverkar flera av av våra verksamheter”, säger Julas informationschef Magnus Ljung till Market.

Ämnen i artikeln:

JulaWillys

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Larmet om branden kom in vid 02:13 och släckningsarbetet har pågått hela natten, skriver Aftonbladet. 

Storbranden bröt ut på Erikslunds handelsområde i Västerås och enligt polisen kommer både Jula och Willys att brinna ned till grunden.

Vad som har utlöst branden är ännu oklart, men polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Det är en ganska stor brand mitt i natten. För att kunna jobba vidare så får man utgå från en brottsmisstanke, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl vid polisen i region Mitt till Aftonbladet.

– Det här påverkar flera av våra verksamheter. Vårt fastighetsbolag äger fastigheten och sedan finns även Hööks där i närheten och branden påverkar ju även den verksamheten indirekt, säger Magnus Ljung på Jula.

Det viktiga nu är att ta hand om medarbetarna, betonar han.

– De är skärrade över det som har hänt.

Enligt Magnus Ljung är Västerås en viktig ort för Jula och kedjan kommer därför att fortsätta finnas där. Men när och var ett nytt varuhus kan finnas på plats är för tidigt att säga.

– Just nu vill vi förstå vad det är som har hänt och hur vi på bästa sätt kan hantera situationen. Där ligger vårt fokus nu. Men så småningom ska vi i gång i Västerås igen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev