måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Icas varning till handlarna – efter det höga tonläget i debatten kring matpriserna

Publicerad: 16 mars 2023, 09:05

I ett internt meddelande har Icas säkerhetsavdelning gått ut och varnat handlarna för ökad risk för angrepp.

Foto: Miriam Järlesjö

Det råder en ökad risk för angrepp mot butiker och personal. Det menar Icas säkerhetsavdelning som ni går ut och varnar handlarna.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeButikDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I ett internt meddelande går Icas säkerhetsavdelning ut och varnar handlarna för en ökad risk för angrepp mot butiker och personal, det rapporterar SVT Väst.

Detta efter att den har identifiera flera dödshot mot handlare i sociala medier och på internetforum.

“Dags att hänga varenda girig Ica-handlare” och “Alla giriga jävla kräk som ligger bakom detta förtjänar att skjutas” är uttryck som förekommer på bland annat Flashback.

Säkerhetschefen Anders Jonasson skriver att risken för att hoten ska verkställas är låg, men att den samtidigt inte kan uteslutas.

– Det känns tråkigt att det kan bli så allvarligt av någonting. Och det är klart, händer det någonting så är det ju bra att man är beredd på det, sa Ica-handlaren Christian Palmén om varningen när han medverkade i SVT-programmet Sverige Möts.

– Jag tror att det är viktigt att man vänder debatten dit där problemen är. Det är höjda elpriser, det är hög inflation, det är sämre valuta, det är så mycket som påverkar. Man kan inte säga att det är Ica-handlarna isolerat som påverkar matpriserna.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev