fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

I dag återöppnar Coop de sista stängda butikerna: ”Oerhörd lättnad”

Publicerad: 8 juli 2021, 06:04

Coop återöppnar de sista butikerna som varit stängda efter IT-attacken.

Foto: Daniel Norman

I dag räknar Coop med att ha öppnat samtliga butiker igen. ”Teknikerna besöker de sista kvarvarande stängda butikerna”, säger presskontakt Tarik Belqaid.

Ämnen i artikeln:

Coop


Efter IT-attacken i fredags som tvingade kedjan att stänga merparten av butikerna hoppas Coop att i dag ha systemen öppna igen.

 – Vi räknar med att ha återöppnat de sista stängda butikerna innan dagen är slut. Osäkerheten ligger i de butiker teknikerna inte ännu har besökt, men vi räknar med att de tekniska åtgärderna här går i samma hastighet som i övriga butiker. Så om inget oförutsett inträffar ska vi ha återöppnat alla butiker i dag, säger Tarik Belqaid.

– Det är en oerhörd lättnad och glädje över att kunna öppna för alla kunder i landet igen.

Alla tillgängliga resurser har satts in under den gångna veckan.

– Det har gått med en rasande hastighet och det har varit ett samarbete mellan alla funktioner, med IT, logistik, marknad, underleverantörer och alla övriga partners. Med ett enormt gemensamt arbete har vi snart lyckats lösa detta på kort tid. Vi kanske kan gå stärkta ur detta, en komplex situation har lösts med ett stort teamwork.

Under den gånga veckan har möjligheten att betala via appen Scan & pay varit mycket viktig för Coop, när de traditionella kassorna varit stängda i de flesta butikerna.

– När IT-attacken slog till fanns möjligheten i ungefär 100 butiker, i dag går det att betala via appen i 300 butiker. Det har varit en fantastisk utrullning under veckan, med implementering och utbildning av personal, och kunderna uppskattar möjligheten. Utrullningen under veckan har gjort att många nya kunder har testat appen och jag tror att många av dem också kommer att vara kvar.

Tarik Belqaid säger att kunderna under veckan har visat förståelse.

– Min uppfattning är att kunderna har insett vad som drabbat butikerna, visat en oerhörd förståelse för det som hänt och många kunder och medlemmar har använt Scan & pay. Vi har också haft personal vid de stängda butikerna som informerat kunderna. 

Coops butiker runt om i landet har arbetat med olika lösningar för att hålla matsvinnet nere.

– Det har varit många kreativa lösningar. När alla butiker öppnat ska vi sedan sammanställa vad som gjorts med goda exempel som vi kan ta med oss framöver, säger Tarik Belqaid och tillägger:

– Vi tittar också på kommunikationsinsatser gentemot kunderna efter detta.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev