tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Chock i butiken – hamnade mitt i skottdramat: ”Det var väldigt otäckt”

Publicerad: 4 augusti 2021, 08:42

Kriminaltekniker på plats innanför avspärrningarna vid Gamlegårdens Centrum på Näsby i Kristianstad efter tisdagens skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personer är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus efter gårdagens skjutning i Kristianstad. På närliggande Coop Näsby Kristianstad är chocken stor: ”Polisen är här och vi har hållit stängt”, säger butikschefen Joakim Jacquemot till Market.

Ämnen i artikeln:

Coop

AR


Det var vid 16-tiden i går eftermiddag som flera skott avlossades utomhus i anslutning till Gamlegårdens centrum – ett utsatt bostadsområde i stadsdelen Näsby i norra Kristianstad.

Skottlossningen ägde rum precis utanför en galleria med flera butiker, däribland Coop Näsby Kristianstad.

– Det är många som ringer men jag får tyvärr inte ge några intervjuer. Polisen är här just nu för att göra vittnesförhör, säger butikschefen Joakim Jacquemot när Market vill stämma av läget på onsdagsmorgonen.

På Coop Sveriges pressavdelning berättar presschefen Helena Esscher att hela gallerian stängdes i går eftermiddag och att avspärrningarna var kvar fram till klockan 11 nu på förmiddagen.

LÄS MER: Svensk Handels oro över ökad kriminalitet: ”Hot mot företagens framtid” 

– Det var väldigt otäckt så klart, där många människor och medarbetare blev chockade, säger hon.

Nu har butiken öppnat igen.

Helena Esscher kan inte svara på exakt vilka insatser Kristianstad-Blekinge Konsumentförening just nu gör för att stötta butiken.

– Men det finns utarbetade rutiner för hur vi tar hand om medarbetarna i den här typen av svåra situationer.

Polisen har anhållit tre personer, misstänkta för mordförsök. På onsdagsmorgonen uppgav förundersökningsledare Erika Wetterlöf att rör det sig om tre 15-18-åringar.

Det finns även misstankar om att händelsen är gängrelaterad men polisen kan inte bekräfta att så är fallet.

– Det finns en känd konfliktsituation här i Kristianstad mellan olika stadsdelar, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen region Syd, till TT.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev