Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Bokjätten laddar för ännu en annorlunda rea: ”Sprida läsglädje på ett ansvarsfullt sätt”

Publicerad: 31 januari 2022, 07:27

Akademibokhandeln planerar för ytterligare en bokrea starkt påverkad av pandemin.

Foto: Daniel Norman

Den 22 februari startar bokrean. Huruvida de restriktioner som ligger i dag kommer att finnas kvar då är fortfarande oklart. ”Vi följer självklart myndigheternas alla riktlinjer och föreskrifter”, säger Johan Junehed, försäljningschef för Bokusgruppen där bland annat Akademibokhandeln ingår.

Ämnen i artikeln:

ReaAkademibokhandelnCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare berättat om bokhandeln tankar kring ännu en rea med restriktioner.  

I dag vet ingen hur läget kommer att se ut när den drar igång 22 februari. 

Akademibokhandeln laddar nu för ännu en bokrea påverkad av restriktioner. 

– Vi följer självklart myndigheternas alla riktlinjer och föreskrifter, samtidigt som vi ser till att också göra andra förändringar för att minska risk för trängsel. Till exempel väljer vi att inte ha vissa erbjudanden som vi vet vanligtvis driver många till butik vid samma tidpunkt. Vi är angelägna om att sprida läsglädje på ett ansvarsfullt sätt, säger Johan Junehed i en kommentar. 

Kunderna kommer bland annat att kunna reservera böcker för upphämtning i butik eller hemleverans. Reasortimentet kommer också att finnas tillgängligt under en längre period. 

Hos Akademibokhandeln kommer det att innehålla närmare 800 titlar. 

– Vi är oerhört stolta över årets reasortiment som bland annat bjuder på Paradiset av 2021 års Nobelpristagare Abdulrazak Gurnah, succéromanen Shuggie Bain, biografier om Dag Hammarskjöld och stjärnryttaren Peder Fredricson, Frida Ramstedts helomspännande Handbok i inredning och styling och barnboksfavoriter som Mamma Mu och Musse & Helium, säger Anna Austin, kategorichef för böcker hos Bokusgruppen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev