fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Säkerhet

Alla Coop-butiker har öppnat igen: ”Gläds åt att vi är tillbaka”

Publicerad: 8 juli 2021, 13:36

Nu har Coop kunnat öppna alla sina butiker igen.

Coop har nu kunnat öppna alla sina butiker efter IT-attacken som slog ut kassasystemet. ”Vi kommer analysera framöver vilka ytterligare insatser som behöver göras och hur detta har påverkat oss både ekonomiskt och på andra sätt”, säger vd Magnus Johansson.

Ämnen i artikeln:

CoopDagligvaror

JF


Nu har alla Coops butiker kunnat öppna igen efter IT-attacken som påverkade Coops kassasystem. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget som skriver att det har pågått ett intensivt arbete dag som natt för att lösa problem så snabbt som möjligt. Samtidigt har Coop skalat upp och rullat ut betallösningen Scan and Pay i fler butiker. 

– Vi kan konstatera att vi har tagit oss igenom den här krisen tillsammans – medarbetare, kunder och medlemmar – i enlighet med den kooperativa modellen. Vi har sett heroiska insatser över hela landet som möjliggjort öppnandet av våra butiker i rekordfart, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige, i en kommentar. 

Kassakapaciteten i vissa butiker kommer att vara begränsad under en period, men Coop fortsätter arbetet för att kunna optimera kapaciteten. Betalalternativen Shop-Express och snabbkassa kommer inte att vara möjlig i vissa butiker under en period. 

– Coop har gjort stora it- och säkerhetsinvesteringar under de senaste åren men vi kan konstatera att vi behöver göra mer. Detta är en attack på samhället i stort, och inte bara det svenska samhället, och dessutom sällsynt i sitt slag i sin storlek. Vi är nog många bolag och myndigheter som har dragit stor lärdom av den här händelsen framåt. Vi kommer analysera framöver vilka ytterligare insatser som behöver göras och hur detta har påverkat oss både ekonomiskt och på andra sätt, men nu gläds vi åt att vi är tillbaka och att vi tillsammans har tagit oss igenom en kris av globala proportioner, säger Magnus Johansson.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev