lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Uniqlo gör helomvändning – stänger tillfälligt i Ryssland

Publicerad: 10 mars 2022, 14:44

Japanska modekedjan Uniqlo stoppar tillfälligt sin verksamhet i Ryssland till följd av invasionen i Ryssland. Beskedet innebär en helomvändning från kedjans tidigare ståndpunkt.

Ämnen i artikeln:

UkrainakrisenUniqlo

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Trenden bland internationella retailbolag att tillfälligt stänga ner sina verksamheter i Ryssland i protest på landets invasion av Ukraina fortsätter. 

Under torsdagen, två veckor efter invasionen, meddelade japanska Uniqlo att företaget pausar sin verksamhet i Ryssland, berättar Retail Gazette.

Beskedet innebär en helomvändning från kedjans tidigare inställning att kriget inte skulle beröva det ryska folket deras grundläggande rätt till kläder.

I dag svänger kedjan alltså i frågan och meddelar att verksamheten pausas.

– Vi fördömer alla former av aggression som strider mot mänskliga rättigheter och hotar individer, säger Tadashi Yanai, chef för Fast retailing som driver Uniqlo.

Han fortsätter:

– Vårt företags affärsidé är att erbjuda enkla och prisvärda plagg till en breda massan. Vi ser det som vårt ansvar att erbjuda dessa produkter åt alla, inklusive de som drabbas av konflikter, naturkatastrofer och andra katastrofer.

– Vi har dock stött på en rad svårigheter, däribland operativa utmaningar och en eskalerande konflikt. Därför kommer vi tillfälligt att pausa vår verksamhet, säger han.


Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev