Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Svensk Handel: ”Så här långt har våra medlemmar klarat coronasituationen bra”

Publicerad: 11 mars 2020, 14:50

Svensk Handels vd träffar statsministern, regeringen slopar karensdagen och Folkhälsomyndigheten tar beslut om hur Sverige bör hantera större folksamlingar. ”Förhoppningsvis är vi som land som bäst nu”, säger Mats Hedenström, näringspolitiskt ansvarig på Svensk Handel.


Det händer mycket på flera olika håll i samband med utvecklingen av coronaviruset.

Under onsdagen väntas Folkhälsomyndigheten ta ett beslut om hur större arrangemang ska hanteras – samtidigt har regeringen beslutat att slopa karensdagen i sjukförsäkringen.

Mats Hedenström, näringspolitiskt ansvarig på Svensk Handel, ger sin bild av läget:

– Vi följer förstås det som händer noga. Och som samhället mår, så mår handeln. Men min uppfattning är att våra medlemsföretag har hanterat situationen bra, hittills, säger Mats Hedenström.

Under onsdagen träffar Svensk Handels vd, Karin Johansson, statsminister Stefan Löfven för att få en bredare bild av coronasmittan i Sverige.

– Det är bra och nödvändigt att vi finns med i sådana sammanhang. I morgon träffar jag landsbygdsministern för att ta upp dagligvaruhandelns utmaningar i det här, säger Mats Hedenström, till Market.

Vad tänker du om karensdagen och beslutet att ta bort den?

– Just nu handlar allt om att mildra och minska påverkan  på människor och på företagen. Så vi är positiva det till det beslutet.

Michael Sandsjö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev