tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Medlemsexplosion i Handels: ”Det märks att många är oroliga”

Publicerad: 2 april 2020, 06:51

Osäkerheten i coronatider skapar rusning till Handels a-kassa. ”Att regeringens paket med förändringar i a-kassan fått effekter är tydligt, vi har aldrig sett en sån anstormning tidigare”, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund.

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnCorona

Under mars månad har totalt 7 249 medlemmar gått med i Handels. 5 567 av de nya medlemmarna har ansökt om medlemskap sedan 16 mars då ökningarna kopplat till coronakrisen satte in. Siffrorna är fyra gånger så höga som för i mars för ett år sedan.

– Det märks att många är oroliga nu, och då söker man sig till trygga utposter, säger Susanna Gideonsson.

Ännu fler har ansökt om att gå med i Handels a-kassa, totalt 15 810 under hela mars och 14 399 sedan 16 mars.

Beskedet från regeringen om förändringar i a-kassan gjorde att 8 000 ansökningar inkom till Handels a-kassa de sista två dagarna i mars.

– Att regeringens paket med förändringar i a-kassan fått effekter är tydligt, vi har aldrig sett en sån anstormning tidigare, säger Susanna Gideonsson.

Handels räknar med att det handlat om fem inträden i minuten som mest. Högst antal ansökningar har kommit från Stockholms län och Västra Götaland.

– Vi är stolta över att kunna ta emot så många medlemmar och jobbar nu stenhårt för att hantera alla ansökningar. Vi har styrt om personal till att skriva in medlemmar i förbundet och i a-kassan, det tillsammans med förhandlingar är högsta prioritet nu, säger Susanna Gideonsson.

Handels räknar med att fortsätta värva många medlemmar den kommande tiden.

Läs mer: Handels saknar generösare a-kasseregler bland regeringens åtgärder

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev