söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Market har låtit fyra tunga branschföreträdare på både arbetsgivar- och arbetstagarsidan lista handelns viktigaste frågor inför valet nästa söndag. Foto: Tom Fägrell

Här är handelns viktigaste valfrågor: ”Vi är på väg in i en mycket besvärlig situation”

Sverige går till val i en orolig omvärld – det är krig i Europa, rekordhög inflation, stigande räntor och en annalkande lågkonjunktur.
Market har intervjuat fyra tunga branschföreträdare: Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, Elisabeth Brandt Ygeman, förste vice ordförande på Handels, Björn Bergman, vd för Svenska stadskärnor och Anders Svensson, styrelseordförande i Svensk Handel, vd för Ica Sverige och ledamot i Stadiums styrelse.
Här ger de sin syn på det allt tuffare läget för svensk detaljhandel och listar branschens mest akuta frågor inför valet – varav några hamnat i skymundan i debatten.
”Vi har medlemmar som väljer att lägga ned sin verksamhet och gå i konkurs. Då är det något som är knepigt i vårt land”, säger Sofia Larsen.

Publicerad: 31 augusti 2022, 11:48

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se

Sänkta arbetsgivaravgifter har länge varit en av Svensk Handels hjärtefrågor, men den har fått minimalt utrymme i den politiska debatten inför valet. Det är i stället de skenande elpriserna som

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om detaljhandeln
Nyhetsbrev som ger dig full koll på alla branschnyheter

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Market InsightsSvensk HandelIca SverigeHandels

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev