fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Galleria fick stänga på grund av kravaller i Norrköping: ”Det är ett angrepp på samhället”

Publicerad: 20 april 2022, 07:29

På grund av oroligheter och stenkastning mot polis valde Mirum Galleria i Norrköping att stänga tidigare under skärtorsdagen och påskdagen. ”Det handlar om att trygga säkerheten för våra kunder och de som arbetar i gallerian” säger centrumchefen Annelie Svensson.

Ämnen i artikeln:

Galleria

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Under påskhelgen skakades flera städer runtom i landet av upplopp i samband med det danska högerextrema partiet Stam Kurs planerade demonstrationer.

I stadsdelen Navestad i Norrköping utbröt oroligheter med bilbränder och stenkastning mot polis under torsdagen och söndagen.

På grund av oroligheterna valde Mirum Galleria i staden att stänga tidigare både på torsdagen och söndagen, rapporterar Folkbladet Östergötland. Beslutet togs i samråd med gallerians säkerhetsavdelning och polisen.
– Oroligheterna var en bit bort från oss. Men även om vi inte drabbades direkt så blir jag förstås bestört över vad som hände. Det är ett angrepp på samhället och det drabbar många. Det var obehagligt, säger Annelie Svensson.

Det har inte framkommit några uppgifter om incidenter eller händelser i eller utanför gallerian i samband med oroligheterna.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev