Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar och regler

Sverige går in i fas fyra – snart försvinner fler restriktioner

Publicerad: 7 september 2021, 13:35

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sverige går in i fas fyra av avvecklandet av restriktionerna. Det meddelar regeringen på dagens pressträff. Den 29 september kommer fler restriktioner att försvinna.


Ämnen i artikeln:

Corona

Efter en lång period av restriktioner meddelar regeringen på dagens pressträff att vi nu går in i fas fyra i planen för att avveckla restriktionerna. Mer än 80 procent av alla vuxna i Sverige har nu fått minst en dos vaccin och mer än 70 procent av alla vuxna har fått två doser. Folkhälsomyndigheten gör därmed bedömningen att fler restriktioner kan lyftas 29 september. 

– Tack vare en framgångsrik vaccinationskampanj har vi nu kommit långt i hanteringen av pandemin, säger socialminister Lena Hallengren under pressträffen. 

Det handlar bland annat om deltagartaket för allmänna och privata sammankomster som tas bort. Även rekommendationerna om hemarbete försvinner och kvarvarande restriktioner på serveringsställen tas bort. 

– Det är en samlad bedömning som bygger på det aktuella läget och det troliga framtida läget. En hög vaccinationstäckning i befolkningen är den enskilt viktigaste förutsättningen för att kunna lyfta bort samtliga restriktioner, säger Lena Hallengren. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev