torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar och regler

EU säger ja till utökat plattformsansvar: ”Ger svenska handlare större möjligheter”

Publicerad: 6 juli 2022, 07:08

Foto: Pressbild

EU-parlamentet har röstat igenom en ny lag om utökat plattformsansvar. ”En fråga som är av stor vikt för våra medlemmar”, säger Mats Hedenström på Svensk Handel.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Svensk Handel har i flera år drivit frågan kring utökat plattformsansvar. Detta för att aktörer som Amazon och Wish ska tvingas ta större ansvar för de produkter de säljer via sina plattformar och kontrollera att produkterna lever upp till olika krav som till exempel produktsäkerhet. 

Nu har EU-parlamentet röstat igenom lagförslaget Digital Services Act, vilket innebär de globala handelsplattformarna tvingas ta ett större ansvar för de produkter de säljer. 

– Vi är givetvis glada över att vi nu är i hamn med en fråga som är av stor vikt för våra medlemmar. Den nya lagen gynnar såväl konsument som handlare, då den säkerställer produktsäkerhet, samtidigt som den ger svenska handlare större möjligheter till att konkurrera på lika villkor. Det är hög tid att ett utökat plattformsansvar kom på plats, säger Mats Hedenström, som är näringspolitisk chef för Svensk Handel. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev