torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar och regler

Dressmann förlorade tvist mot travbolaget – hotas med miljonvite

Publicerad: 8 februari 2023, 13:48

Dressman förbjuds att sälja Wranglerkläder med bokstavskombinationen ATG.

Foto: Jamin Pirnia

Wrangler använde bokstäverna ”ATG” i marknadsföring för en klädkollektion som bland annat såldes av Dressmann. Det fick travbolaget ATG att gå i taket och stämma modebolagen. Nu förbjuds de med miljonbelopp i vite av domstol att fortsätta sälja kollektionen.

Ämnen i artikeln:

DressmannVarumärken

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


För två år sedan stämde Aktiebolaget Trav och Galopp, ATG, modebolagen Dressmann, Wrangler Apparel samt svenska dotterbolaget Lee Wrangler för varumärkesintrång och yrkade att Patent- och marknadsdomstolen ska förbjuda dem att sälja kläder med bokstäverna ”ATG”.

Det var en reaktion på en klädkollektion som i marknadsföring benämnts ”ATG by Wrangler” som ska stå för ”All Terrain Gear” och som sålts i Dressmanbutiker och via e-handel i Sverige. Travbolaget krävde också att modebolagen skulle betala ersättning för att ha använt varumärket.

Nu har Patent och marknadsdomstolen gått på travbolagets linje och förbjudit modebolagen att använda varumärket inom EU, skriver Dagens Juridik. Om så sker ska de betala vite på tre miljoner kronor. De ska också betala skälig ersättning till ATG för utnyttjandet av varumärket i Sverige samt ersättning på drygt 2 miljoner kronor vardera för travbolagets rättegångskostnader.

Market har sökt Dressmann för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Håkan Lundstedt – den motvillige patriarken: ”Det blir så mycket fokus på mig”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev