Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar och regler

Chanel slutar att sälja till ryssar – som planerar att ta med varorna hem

Publicerad: 6 april 2022, 09:10

Efter att det franska lyxvarumärket Chanel stängt sina butiker i Ryssland slutar de nu även att sälja produkter till personer som planerar att ta in dem i landet, rapporter BBC.

Ämnen i artikeln:

Ukrainakrisen

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Bolaget uppger för nyhetssajten att sanktionerna som införts av EU och Schweiz även förbjuder försäljning av lyxvaror till personer som tänker använda dem i Ryssland. Därav har Channel startat en process där de ber kunder vars huvudresidens är okänd att bekräfta att varorna de köper inte kommer att användas i Ryssland. 

– Vi arbetar för att förbättra tillvägagångssättet och ber om ursäkt för eventuella missförstånd som detta kan ha orsakat, tillägger Channel. 

Enligt BBC har vissa ryssar blivit avvisade från Chanelbutiker runtom i världen. Bland annat har Influencern Anna Kalashnikova lagt ut ett inlägg på Instagram om att hon stoppades från att handla på Chanel i Dubai. 

”Västerländska butiker ber om identifieringsdata och när du ger ett ryskt nummer säger försäljarna att nu säljer vi endast till ryssar under löftet att de inte kommer att ta dem till Ryssland och att de inte kommer att bära dem där”, skriver hon i inlägget.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev