lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Uppgifter om ytterligare varsel hos Clas Ohlson: ”Det finns ett sådant arbete”

Publicerad: 5 maj 2023, 05:44

”Vi jobbar alltid med att hålla nere kostnaderna, ett arbete vi höll på med intensivt hela hösten och har fortsatt med under våren”, säger kommunikationschefen Niklas Carlsson om de nya varseluppgifterna.

Foto: Pressbild

I december varslade Clas Ohlson 85 tjänstemän om uppsägning. Nu ryktas det om att fler nedskärningar är på gång, rapporterar Falu-Kuriren.

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonVarselDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I december varslades 85 tjänstemän vid Clas Ohlsons kontor i Insjön, Malmö, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Shanghai om uppsägning.

Uppgifter till Falu-Kuriren gör gällande att ytterligare varsel är på gång. Så här kommenterar kommunikationschef Niklas Carlsson det:

– Det finns ett sådant arbete, och vi tittar fortsatt på tjänstemannaorganisationen och på alla våra kontor. Sedan är ett varsel en sak, men slutsiffran kan bli en annan, säger han.

Tidningen skriver att 100 personer enligt uppgift kommer att varslas om uppsägning.

– Där är vi inte ännu, jag kan inte gå så långt som att ge någon siffra på hur många som kan komma att varslas och vad utfallet i så fall blir, säger Niklas Carlsson till Falu-Kuriren.

LÄS OCKSÅ: Experterna tror att fler sparpaket väntar: ”Många som hugger ordentligt i stället för att dutta”

Han kan inte säga när bolaget kan komma med tydligare besked.

– Jag kan inte föregripa den processen, och exakt när det är klart hur många det kan komma att beröra vågar jag inte säga.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev