torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Missa inte Markets expertpanel – live på Retail Arena 2023

Publicerad: 25 augusti 2023, 09:22

Markets expertpanel: Fredrik Bergström, moderator, Sara Rosengren, Handelshögskolan, Anna K. Johansson, TAM, Nils Bohlin, Ica-handlarnas Förbund och Björn Bergman, Svenska Stadskärnor.

Foto: Rebecka Rynefelt och Getty (bilden är ett montage)

Markets expertpanel samlas åter i höst för att följa upp det tidigare mötet. På scenen ska de diskutera handelns situation, vad som hänt sedan sist och – framför allt – vad vi kan vänta oss framöver. ”Detta blir en värdefull vägvisare”, säger Lars Welin, Markets projektledare.

Ämnen i artikeln:

HandelnDetaljhandelnGalleriaE-handel

R

Redaktionen


Markets expertpanel formades i våras för att ta pulsen på handelns läge och se vilka möjligheter som finns för branschen. I panelen ingick experter från olika håll – alla med djup kunskap om detaljhandel. Mötet redovisades i två artiklar i Market som blev uppmärksammade och lästa av många (läs här och här).

”Expertpanelen blir en av hörnpelarna på årets konferens som riktar sig till alla i ledande position i detaljhandeln”

Nu står det klart att panelen samlas igen. Och den här gången sker samtalet live på Markets och Dagens industris stora konferens Retail Arena i oktober.

– Vi vill ge alla i branschen chansen att vara med och lyssna på de insikter och spaningar som experterna har. Och vilka slutsatser som de kommer fram till. Detta blir ett viktigt inslag på årets Retail Arena, säger Lars Welin, projektledare för Market och Dagligvarunytt på Bonnier News.

LÄS OCKSÅ: De häpnar över handelns ”multikris” – och det billiga folknöjets comeback: ”Aldrig sett något liknande”

När gruppen träffades förra gången stod bland annat frågan om hur krisen kommer att förändra branschen i fokus. Det talades bland annat om en "perfekt storm” och att detta är en "mulitkris" som drabbar handeln på flera olika sätt.

LÄS OCKSÅ: Handelns stålbad: Revansch-branschen gör stilfull comeback

I andra delen av samtalet låg tyngdpunkten på vilka vägar som finns ut ur krisen. Och detaljhandelsprofilerna uppmanade bland annat företagen att kritiskt se över sina affärsmodeller. Sedan dess har mycket hänt. Men grundproblemen kvarstår: krig och oroligheter som påverkar världshandeln, inflation, fortsatt stigande räntor och en allmän ekonomisk avmattning.

– Handeln står inför stora utmaningar. Frågan är var ljusglimtarna finns och när vi kan skönja en uppgång. Expertpanelen blir en av hörnpelarna på årets konferens som riktar sig till alla i ledande position i detaljhandeln, säger Lars Welin.

Retail Arena 2023 hålls på Grand Hotel i Stockholm den 5 oktober. Läs mer och anmäl dig på eventets hemsida.

LÄS OCKSÅ: Fem vägar ur krisen – tuffa slutsatserna: ”Mördande konkurrens – tar de bästa och skiter i resten”

Det här är Markets expertpanel

Fredrik Bergström, tidigare vd för HUI och affärsområdeschef för WSP, jobbar nu som fristående senior detaljhandelskonsult.
Anna K Johansson, detaljhandelsstrateg på fastighetsbolaget TAM.
Nils Bohlin, analyschef på Ica-handlarnas Förbunds kunskapscenter.
Per Eriksson, ordförande för Svenska Stadskärnor.
Jonas Colliander, forskare och docent vid Center for Retailing på Handelshögskolan i Stockholm.

Sara Rosengren, professor vid Handelshögskolan och chef för Center for Retailing (deltar ej i samtalet på Retail Arena).

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev