fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Konjunktur

Kriskedjan fortsätter jakten på nytt kapital – förlänger emissionen igen

Publicerad: 15 maj 2023, 08:01

Foto: Monika Nilsson Lysell

Drygt 15 miljoner kronor saknas fortfarande. I fredags valde Rizzo Group att förlänga företrädesemission ytterligare en gång.

Ämnen i artikeln:

Rizzo GroupDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare berättat om Rizzo Groups jakt på nytt kapital. Genom en företrädesemission ska bolaget ta in minst 130 miljoner kronor. Men processen har gått trögt. Teckningsperioden, som initialt enbart skulle ha pågått fram till 14 april, har förlängts flera gånger. I fredags fattade styrelsen beslut om ytterligare en förlängning.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att det återstår cirka 14,92 miljoner kronor, cirka 11,48 procent, innan företrädesemissionens lägsta nivå har uppnåtts.

Hittills har garantier lämnats för cirka 88,52 procent av de lägsta antalet erbjudna B-aktier, och cirka 75,20 procent av de högsta antalet.

Rizzo Group uppger i pressmeddelandet att bolaget fått positiva indikationer från kreditgivaren Zenith om ytterligare deltagande i emissionen.

”Syftet med den förlängda teckningsperioden är att ge såväl Zenith som övriga potentiella investerare samt befintliga aktieägare ytterligare tid för delta”, skriver Rizzo Group.

Sista teckningsdag, efter förlängningen, är 26 maj.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev