torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Zalandobossen kliver av nästa år: ”Dags att ge mitt liv en ny riktning”

Publicerad: 7 december 2020, 06:09

Zalandobossen tackar för sig. Vd:n och medgrundaren Rubin Ritter kommer att kliva av i samband med nätjättens årsstämma 2021.

Ämnen i artikeln:

ZalandoModeLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Beslutet är ett resultat av många månaders noggrant övervägande. Efter mer än elva fantastiska år där Zalando varit min prioritet känner jag att det är dags att ge mitt liv en ny riktigt. Jag vill ägna mer tid åt min växande familj. Min fru och jag har kommit överens om att de kommande åren ska henne ska henne yrkeskarriär stå i fokus. Och när det gäller min egen framtid är jag angelägen om att ge mig själv tid att utforska nya intressen, bortom Zalando, säger Rubin Ritter i en kommentar.

Sedan 2010 har Rubin Ritter ingått i ett team av tre vd:ar som lett Zalando. Roberts Gentz och David Schneider kommer att fortsätta i sina roller efter att han har slutat.

– Även om styrelsen beklagar Rubin Ritters beslut så har vi den största respekt för de skäl han anger och vi uppskattar hans öppenhet kring det, säger styrelseordförande Christina Stenbeck som tillägger att hon också uppskattar att Rubin Ritter givit styrelsen och bolaget god tid att förbereda för förändringen i ledningen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev