Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

XXL avbryter permittering – försäljningen går för bra: ”Välkomna tillbaka”

Publicerad: 26 maj 2020, 12:58

Foto: Daniel Norman

Sportkedjan XXL låter samtliga korttidspermitterade i Norge och Finland gå tillbaka till jobbet då försäljningen återhämtat sig under april. Aktien rusar på beskedet.


Ämnen i artikeln:

PersonalCorona

Det var i slutet på mars som den norska portkedjan meddelade att man permitterat 1 000 anställda i Norge. Samtidigt uppgav IR-chefen Tolle Grøterud att försäljningen drabbats hårt samt att kedjan valt att permittera 200 anställda i Finland och Österrike.

Sedan dess har försäljningen sakta återhämtat sig. I en intervju med Market i förra veckan sade Sverigechefen Anders Lindblom att affärerna överlag går bra. I synnerhet såg har ett ökat intresse för segment som  segment som cykel, hemmaträning och racketsport.

Redan i slutet på april hintade bolaget om att man gradvis skulle börja dra tillbaka permitteringarna, vilket man nu alltså har gjort.

”Covid-19-situationen är en extraordinär situation, men XXL har sett en positiv försäljningsutveckling sedan den första fasen av utbrottet i mitten av mars 2020. Därför är det med stor glädje jag berättar att vi välkomnar tillbaka alla våra anställda som har varit tillfälligt permitterade i Norge och Finland”, säger vd Pål Wibe enligt Dagens Industri.

Beskedet fick aktien att rusa över 20 procent på Oslobörsen.

Helen Preutz (tjänstledig)

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

PersonalCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev