måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

XL-Bygg värvar från konkurrenten – han ska leda kedjan framåt

Publicerad: 25 september 2020, 07:45

Karin Eriksson ska lägga allt fokus på att vara vd för Mestergruppen Sverige AB. Ny kedjechef för XL-Bygg blir Carl Littlewood som värvas från konkurrenten K-rauta.

Ämnen i artikeln:

XL-ByggByggLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Han fattar rodret för Bolist och Järnia hos den nya byggjätten

– Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över stafettpinnen till Carl som har den kombinerade erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandeln som krävs för den här rollen. Carl har också ett starkt entreprenörsfokus som kommer att vara viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson i en kommentar.

Carl Littlewood kommer närmast från Kesko och K-rauta där han varit operativ chef för den svenska verksamheten. Tidigare har han varit driftschef, försäljningsdirektör och även varuhuschef inom kedjan.

Han har även ett förflutet inom Willys där han var butikschef.

– Det ska bli riktigt kul att börja på XL-BYGG. Jag tycker att det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren, säger han.

Karin Eriksson ska nu lägga allt sitt fokus på vd-jobbet för nybildade Mestergruppen AB.

– Min huvuduppgift framåt är att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-Bygg och Bolist/Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen Sverige, säger hon.

Läs mer: Så formar sig nya byggjätten – som byter namn: ”Skapa en större gemenskap”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev