måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Veteranen ska leda kedjans intåg i Norge – då öppnar första butikerna

Publicerad: 28 maj 2021, 09:37

En retailveteran ska leda Naturkompaniets intåg i Norge. Kedjan har värvat Simon Larsen, som arbetat inom Varner i 25 år. ”Rena kinderägget”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

ExpansionNaturkompanietSport och fritidRekrytering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare berättat att Naturkompaniet kliver in i Norge. 

Nu står det klart att Simon Larsson blir retailchef för den norska marknaden.

– För mig är den här möjligheten rena kinderägget. Jag får inte bara fortsätta att jobba med en av mina stora passioner, detaljhandel, utan också med ett koncept som handlar om att få människor att vistas mer ute i den fantastiska naturen vi har här i Norge, säger han i en kommentar.

Simon Larsen är en veteran i branschen. 23 år gammal blev han butikschef för en av Carlings butiker. Han har även varit landschef för Carlings i Sverige och haft flera olika ledande positioner inom Varner. Senast har han jobbat som operativ chef för Carlings-kedjan med ansvar för 225 butiker och 1 500 anställda i Norden.

I sin nya roll får han också ansvaret för Fjällrävens två butiker i Norge. Varumärket ägs även det av Naturkompaniets ägare Fenix Outdoor.

– Naturkompaniet blir en unik aktör på den norska marknaden med sitt fokus på outdoorprodukter. Som specialist måste vi ha den bästa kunskapen kring de produkter vi säljer och ha de mest skickliga personerna på plats i våra butiker. Denna resa börjar vi i dag och vi letar därför efter både butikslokaler på de bästa platserna runt om i Borde och även de skickligaste människorna som kan ta hand om våra kunder när vi öppnar våra första butiker under hösten 2021, säger Simon Larsen.

Läs mer: Redo att inta Norge – mitt under pandemin: ”Naturen har aldrig varit viktigare”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev