Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Vd:n tvingas bort från Polarn o Pyret – ägarna vill se annat ledarskap

Publicerad: 6 februari 2020, 10:24

RNB byter ut Polarn o Pyrets vd. Nanna Hedlund tvingas att gå och Johan Munck kliver in som tillförordnad vd – redan i morgon.


Ämnen i artikeln:

KläderLedarskap

Polarn o Pyret behöver ett annat ledarskap för att ta sig an de finansiella utmaningar som bolaget står inför, det skriver RNB i ett pressmeddelande.

Därmed väljer man att byta ut Nanna Hedlund som vd för bolaget.

In kliver Johan Munck som tar över som tillförordnad vd redan i morgon.

– Johans bakgrund, där han med framgång drivit stora retailorganisationer samt har mångårig erfarenhet från inköpsplanering och erfarenhet av att leda processen kring företagsförvärv, kommer att hjälpa Polarn o Pyret att nå nästa steg i företagets utveckling, säger styrelseordförande Michael Lemner i ett uttalande.

Läs mer: RNB byter vd för varuhusverksamheten

Johan Munck har haft flera seniora roller inom svenska och europeiska detaljhandelskedjor. Han har senast varit Nordenchef för Esprit, försäljningsdirektör för Hunkemöller samt haft roller kopplat till försäljning och inköp inom H&M.

– Jag är mycket hedrad att få chansen att leda detta emblematiska varumärke i dessa utmanande tider. Tillsammans med teamet blir nu vår huvuduppgift att vända den negativa försäljningsutvecklingen, fortsätta exekveringen av strategin och samtidigt finna en ny, stark, ägare till Polarn o Pyret.

Under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, som presenterades i mitten av december, tappade bolaget 14 procent i jämförbara butiker.

Market söker Nanna Hedlund och Johan Munck.

Läs mer: Så ska Polarn o Pyret vända dystra trenden

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderLedarskap

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev