Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Uppror på H&M efter fyradagarsregel – 500 har skrivit på protestlista

Publicerad: 24 augusti 2022, 12:11

Stort missnöje på H&M:s huvudkontor när anställda tvingas jobba på plats.

En protestaktion har brutit ut på H&M efter beslut från ledningen att tjänstemän ska vara på kontoret minst fyra dagar i veckan, avslöjar Breakit. Nästan 500 anställda har skrivit under.


Ämnen i artikeln:

H&M

I måndags presenterade klädjätten en ny policy för sina kontorsanställda, från 1 december ska de vara på kontoret minst fyra dagar i veckan. Det har skapat ett utbrett missnöje enligt nyhetssajten Breakit som utmynnat i en protestlista som nästan 500 anställda skrivit under.

”Vi ser att det är viktigt att i större utsträckning träffas fysiskt på arbetsplatsen för att främja gemenskap och kreativitet. Givetvis utvärderar vi vårt arbetssätt löpande och kommer även fortsättningsvis erbjuda utrymme för flexibilitet för våra medarbetare”, skriver H&M:s kommunikationsavdelning i ett svar till Breakit.  

Från 1 september och fram till att policyn träder i kraft ska de anställda vara på kontoret tre dagar i veckan, något som enligt uppgifter till sajten är en kompromiss mellan den lokala fackklubben och ledningen som ville att den nya policyn skulle träda i kraft redan nästa vecka.

Annika Wilhelmson

Reporter

annika.wilhelmson@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev