onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Svensk Handel värvar kommunikationschef från H&M: ”Hoppas kunna vara med och göra skillnad”

Publicerad: 2 mars 2020, 09:30

Katarina Kempe blir ny kommunikationschef på Svensk Handel. Hon har band annat varit global presschef och kommunikationsvarig för hållbarhet inom H&M samt konsult i pr-branschen.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelKarriärHandeln

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Svensk Handels vd Karin Johansson, är nöjd med valet av Katarina Kempe som ny kommunikationschef.

– Katarina Kempe har arbetat med kommunikation i över tjugo år, varav femton år inom H&M-gruppen. Med andra ord får vi en kommunikationschef som både har gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete och stor kunskap om hur handelsbranschen fungerar, säger hon.

Sedan starten på H&M har Katarina Kempe hunnit med en rad befattningar, varav den senaste som global presschef. Hon har även varit kommunikationsansvarig för hållbarhet samt kommunikationsstrateg baserad i London.

Förutom meriterna inom retail har Katarina Kempe en magisterexamen i journalistik och har arbetat i Bonnierkoncernen och som konsult inom pr-branschen.

– Det är en spännande tid för handeln nu och jag ser fram emot att börja på Svensk Handel och stötta arbetet med att förbättra villkoren för branschen. Jag ser bland annat hållbarhet som en viktig fråga där jag hoppas kunna vara med och göra skillnad, säger Katarina Kempe som tillträder sin nya tjänst i slutet av april.

Katarina Kempe, kommunikationschef på Svensk Handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev