lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Så blev 22-årige talangen bäst på att ta hand om kunder från hela världen: ”Älskar att hjälpa”

Publicerad: 25 april 2023, 06:31

Amanda Persson är Sveriges mest engagerade kundtjänstmedarbetare enligt Brilliant Future.

Foto: Pressbild

Amanda Persson är bäst i Sverige på att ta hand om kunder. Den 22-årige talangen drivs av att hjälpa och tävlar ofta med sig själv.

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonKarriär

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Talanglistan 2023: Femtio stjärnor som tar handeln in i framtiden

I Insjön i Dalarna, där Clas Ohlson grundades och har sitt huvudkontor, tar Amanda Persson emot telefonsamtal från hela Sverige – och världen.

– Det händer att folk ringer från till exempel Spanien. Eller Danmark, det är svårast för då antar de att man ska förstå danska.

Amanda Persson började jobba i Clas Ohlsons kundtjänst direkt efter gymnasiet. Först på ett sommarvik som sedan gick över till fast anställning. Att hon skulle söka sig till detaljhandeln var givet. Medan hon läste Handelslinjen jobbade hon extra i en Lindexbutik och älskade kundkontakten.

– Jag älskar att hjälpa folk, de blir glada och det smittar av sig på mig. Jag får väldigt mycket tillbaka.

Hon beskriver sig själv som en tävlingsmänniska och satte förra året målet att få sitt bästa resultat hittills på kundenkäterna som skickas ut efter samtalen. Resultatet räckte mycket längre än så. För några veckor sedan utsåg Brilliant Future henne till Sveriges bästa kundtjänstmedarbetare.

– Det var superkul.

Hur tar man hand om kunder på bästa sätt?
– Genom att vara positiv och att förstå kundens problem och behandla denne som en kompis i stället för en okänd människa. Det hjälper att jag verkligen gillar det jag gör, jag tror kunderna känner det på min energi.

Amanda Persson räknar med att fortsätta jobba i detaljhandeln, som hon trots sin ringa ålder hunnit verka i under sex år.

– Jag tycker det är otroligt kul, både att jobba i kundtjänst och i butik. Det finns så många olika möjligheter inom branschen, många olika vägar att ta.

Vad gör du om tio år?
– Just nu har jag inga andra planer, jag trivs jättebra. Men jag gillar att utmana mig själv och är väldigt spontan i mitt tankesätt. Jag får se vart det leder men jag kommer att vilja fortsätta att prata med och hjälpa folk.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev