torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Rutinerad trio ombord när Apohem ska ta nästa steg i bolagets utveckling

Publicerad: 27 januari 2023, 06:41

Marina Davarinou, Evior Andersson och Emma Stjernlöf tar plats i Apohems styrelse.

Foto: Pressbilder

Apohem plockar in ytterligare kompetens i styrelsen. Eivor Andersson är ny ordförande för bolaget samtidigt som Emma Stjernlöf och Marina Davarinou är nya ledamöter.

Ämnen i artikeln:

ApohemRekryteringE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Utmanarens plan – varvar upp för att nå målet: ”Vi ska vara ett lönsamt miljardbolag”

Apohem, nätapoteket som växer kraftigt och hade en tillväxt på 76 procent under första halvåret, plockar in tre nya ledamöter i styrelsen inför bolagets fortsatta resa.

Eivor Andersson är ny ordförande. Tidigare har hon bland annat varit vd för Ving och koncernchef för TUI Nordic samt ordförande för Skitstar. Sedan tidigare sitter hon i styrelserna för Svenska Spel, First Camp och Meko.

– Apohems tillväxtresa är imponerande och bolaget går nu in i en spännande fas där nya krav ställs på skalbarhet, processer och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med styrelse och vd och bidra med mina erfarenheter av bolagsbyggande, säger hon i en kommentar.

Emma Stjernlöf, i dag vd för Rönhnisch Sportwear, är ny ledamot i styrelsen. Tidigare har hon bland annat varit varumärkesdirektör för Adidas och nordisk kommunikationschef för Google.

– Det behövs differentiering i apoteksbranschen och Apohem är på en varumärkesresa som sticker ut och tar för sig. Jag brinner för starka varumärken och ser fram emot att få bidra i arbetet med att sätta Apohem på kartan, säger hon om sitt nya uppdrag.

LÄS OCKSÅ: Siffrorna avslöjar apotekens tuffa år – här är branschens vinnare och förlorare

Även Jollyrooms operativa chef Marina Davarinou har tagit plats i styrelsen. Tidigare har hon varit marknadschef för Netonnet och vd för Ellos.

– Apohem är ett väldigt spännande bolag som har lyckats utmana apoteksbranschen med en fantastisk tillväxt. Jag är imponerad över organisationens drivkraft och engagemang och jag ser fram emot att bli en del av Apohems styrelse och stötta bolaget och organisationen, säger hon.

Sedan tidigare sitt Jonas Hedman, ansvarig för investeringen hos ägarbolaget Nova, samt Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör för ägaren Axfood i styrelsen.

– Apohem fortsätter att växa snabbt och fortsätter att investera i bland annat teknik, logistik, varumärkeskännedom och organisation. Jag ser fram emot att arbeta med Eivor, Emma och Marina, säger vd Gustav Hasselgren om tillskotten i styrelsen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev