söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Parterna har fått ett bud från medlarna – kommer med besked i eftermiddag

Publicerad: 12 november 2020, 10:32

Fack och arbetsgivare har under dagen fått ett bud från medlarna i konflikten om lönerna. Bägge parterna ska nu ta ställning till förslaget. Om det inte accepteras bryter strejken ut i morgon förmiddag.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelAvtalsrörelse

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: Medlare kallas in för att lösa handelskonflikten  – annars väntar strejk

Fackförbundet Handels varslade förra veckan om strejk för 5 000 medlemmar. Om inte parterna kommer överens realiseras strejken i morgon.

Konflikten handlar om löneökningarna i avtalsrörelsen. Det är framför allt låglönesatsningarna som parterna inte kommit överens om. Handels anser att låglönesatsningarna ska göras utöver industrins märke på 5,4 procent, medan Svensk Handel anser att satsningen ska ligga innanför märket. Efter de strandade förhandlingarna har medlare satts in för att lösa konflikten.

Medlarna har nu kommit så långt att de ser en lösning på konflikten. Under dagen har de lämnat en hemställan till bägge parterna. Parterna ska även besvara förslaget i dag.

Bägge parterna har kallat till pressträff i eftermiddag. Svensk Handel håller sin vid 17:15 och Handelsanställdas förbund 16:30. Market bevakar dem. Följ utvecklingen på Market.se.

Läs mer: Lista: Här är butikerna som kan drabbas av Handels strejkvarsel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev