Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Nya Adlibris-vd:n agerar direkt –värvar toppchefer från Ica-sfären

Publicerad: 27 november 2019, 06:40

Adlibris värvar två nya toppchefer från Ica-sfären. Marie Brolin blir ny IT-chef och Niklas Hoffsten blir ny inköps- och sortimentschef.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningRekrytering

Läs mer: Han ska leda nätboksjätten – plockar ny vd från Linas Matkasse

Adlibris nya vd Jonas Karlén är på plats. Han börjar med att toppa laget genom två värvningar från Ica Gruppen.

Marie Brolin blir ny IT-chef (CIO). Hon kommer närmast från Ica Sverige där hon jobbat sedan 2007, senast som ansvarig för IT-avdelnignen för Icas e-handel.

– Jag har stort intresse av e-handel och köper nästan själv allt via nätet. När möjligheten hos Adlibrisgruppen dök upp blev jag väldigt nyfiken eftersom det finns en lång historia av e-handel med en fantastisk utveckling, säger hon i en kommentar.

Niklas Hoffsten, som blir ny inköps- och sortimentschef (CPO), kommer från jobbet som komersiellt ansvarig för Apotek Hjärtats e-handel. Tidigare har han jobbat inom Sportamore där han var med och byggde upp inköpsavdelningen.

– Som en av de första och absolut största aktörerna inom nordisk e-handel ser jag Adlibrisgruppen som ett av flera bolag som nu går in i en slags företagsevolutionär ”andra andning”. Så när möjligheten dök upp kändes det helt rätt då bolaget står inför en spännande förflyttning på flera plan, med många möjligheter att framtidssäkra både kunderbjudande och affärsmodell, kommenterar han sitt val att börja hos Adlibris.

Jonas Karlén är nöjd med värvningarna.

– Adlibrisgruppen går nu in i en spännande fas och vi är säkra på att Maries och Niklas kompetenser kommer vara mycket värdefulla, säger han.

Läs mer: Efter strulet – så ska Adlibris undvika missnöjda kunder inför julen

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev