lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Modeprofilen ska ge Klarna tyngd inom fashion – har flera projekt på gång

Publicerad: 9 november 2020, 10:38

Klarna vill vara en del av hela shoppingupplevelsen – och ta en tydlig position inom mode. Nu har betaljätten värvat modeprofilen Emilia de Poret som modechef som en del av den satsningen.

Ämnen i artikeln:

KlarnaModeRekrytering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Att en bank anställer en fashion director är inte helt självklart - men sen är Klarna också så mycket mer än en bank. Jag ser verkligen fram emot att få vara med på Klarnas resa med att utveckla framtidens shopping och bidra med min erfarenhet av att inspirera och guida konsumenter till medvetna val, säger Emilia de Poret i en kommentar.

Hon har gjort sig ett namn som modeexpert i TV4.s morgonsoffa och har arbetat som modejournalist i flera år. Emilia de Poret är även en del av duon Säker Stil vilka tidigare samarbetat med Klarna.

Nu får hon alltså rollen fashion director där hon ska vara en strategisk och kreativ rådgivare till betaljätten i dess modesatsning.

– Det har varit händelserika år för Klarna med alltifrån ny rekordvärdering till lansering på flera nya marknader och att ansluta till Klarna i en tid när e-handeln är mer relevant än någonsin känns otroligt spännande. När Klarna går in på nya marknader så är det som shoppingtjänst, men i Sverige uppfattas Klarna inte som det på samma sätt så jag ser verkligen fram emot att bidra till att stärka Klarnas position som shoppingtjänst även i Sverige, säger Emilia de Poret.

Hon kommer att vara involverad i flera nyckelprojekt kopplade till mode och arbetar redan med fler som kommer att lanseras det kommande året.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev