Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Missnöje bland H&M:s butikspersonal – nytt system kan ge lägre ersättning

Publicerad: 25 november 2019, 08:59

Foto: Shutterstock

Det råder frustration bland anställda i H&M:s butiker. Anledningen ska vara att kedjan ändrar sina regler för provision samt missnöje med schemat.


Ämnen i artikeln:

ModeH&MPersonal

Anställda i H&M:s butiker oroar sig för att ersättningen ska bli lägre när systemet för provision förändras, skriver Dagens Industri.

Med det nya systemet vill modejätten koppla provisionen specifikt till varje butiks lönsamhetsmål.

– Om butiken får en högre lönsamhet, innebär detta alltså en högre provisionsutbetalning för våra medarbetare i den butiken, säger Amanda Larsson, presskontakt för H&M i Sverige, till tidningen.

– Det nya provisionssystemet innebär således en ökad möjlighet för våra medarbetare att i större utsträckning påverka provisionen och det kan innebära högre utbetalning än det tidigare systemet, fortsätter hon.

Bland de butiksanställda finns en rädsla att det ska bli tvärtom.

Amanda Larsson påpekar att provisionen inte påverkar de anställdas grundlön. För H&M är det är ett sätt att motivera, engagera och involvera medarbetarna.

Det förändrade provisionssystemet är inte det enda som skapat missnöje bland butiksanställda inom H&M, enligt Dagens Industri

Arbetstiderna i jul skapar också ilska, enligt tidningen.

Till exempel ska anställda ha reagerat på att de måste jobba extra länge på julafton för att märka om plagg inför mellandagsrean, i stället för att komma in tidigare på juldagen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeH&MPersonal

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev