lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Mer än varannan anställd i detaljhandeln funderar på att säga upp sig

Publicerad: 22 maj 2023, 12:31

Foto: Edoardo Soares/Siawash Ghanbari/Unsplash

Mer än varannan person som jobbar inom detaljhandeln har funderat på att säga upp sig under det senaste året. Stress, underbemanning och bristande uppskattning är några av anledningarna, visar en ny undersökning.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

SW


Mer än varannan person som jobbar som servicepersonal inom detaljhandeln har funderat på att säga upp sig under det senaste året. Den exakta siffran, som kommer från en undersökning som företaget Quinyx låtit göra, är 53 procent. Den främsta anledningen har med arbetsmiljön att göra. 37 procent av de anställda inom detaljhandeln anger det som skäl till att de funderat på att sluta.

Ett annat problem inom detaljhandeln är underbemanning. Fler har märkt av underbemanning i detaljhandeln än i andra branscher där servicepersonal jobbar i den här undersökningen. 33 procent, mot 28 procent totalt för alla branscher inom handel, lager, logistik, hotell och restaurang. 38 procent av dem som jobbar inom detaljhandeln svarar i undersökningen att underbemanning triggar jobbrelaterad stress.

Av samtliga som har svarat i undersökningen menar bara strax över hälften, 54 procent, att deras arbetsgivare värdesätter deras arbete. Nästan var tredje, 29 procent, menar att han eller hon skulle vara mer engagerad i sitt jobb om det visades mer uppskattning för det, och detta uppges också vara en vanlig anledning till att man funderat på att säga upp sig.

Om undersökningen

Undersökningen är gjord genom frågor till 1 100 personer som är anställda som servicepersonal inom handel, lager och logistik samt hotell och restaurang, på uppdrag av Quinyx, ett företag verksamt inom AI-driven schemaläggning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev