torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Media Markts tidigare vd får toppjobb inom BHG Group: ”Spela viktig roll”

Publicerad: 4 januari 2021, 08:48

Media Markts tidigare vd, tillika Vitvaruexpertens grundare, Mikael Hagman blir en del av BHG Groups ledningsgrupp. Han har utsetts till operativ chef för gruppen.

Ämnen i artikeln:

BygghemmaByggLedarskapRekrytering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Jag är mycket glad över att Mikael Hagman accepterat att efter tre år med BHG nu ta nästa steg för att bidra på koncernnivå. Han har omfattande erfarenhet från ledande befattningar inom retail och onlinehandel i Norden, djup förståelse för rollen som företagsbyggare av onlineverksamheter och kommer spela en viktig roll i vår fortsatta utveckling, säger vd och koncernchef Adam Schatz i en kommentar.

2007–2013 var Mikael Hagman vd för Media Markt i Sverige. 2015 grundade ha Vitvaruexperten.com som sedan 2017 är en del av BHG Group.

Mikael Hagmans ersätter en av grundarna och tidigare koncernchefen Mikael Olander som operativ chef. Han blir i stället kommersiell chef. I sin nya roll kommer att han fortsatt att vara en del av ledningsgruppen.

Det kommer dessutom Kimmo Lahteenmaki och Christian Eriksson att vara.

Kimmo Lahteenmaki, som tidigare varit chef för BHG Finland, har utsetts till chef för DIY-segmentet inom BHG Group.

Christian Eriksson är ny chef för segmentet heminredning. Han har sedan 2014 varit vd för dotterbolaget Home Furnishing Norden.

– Kimmo Lahteenmaki och Christian Eriksson har under BHG:s tillväxtresa spelat centrala roller för att utveckla verksamheten, uppvisat ett starkt ledarskap och åstadkommit stora kommersiella framgångar, säger Adam Schatz.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev