måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Med ny vd vid rodret gasar Parfym.se – ska dubbla omsättningen

Publicerad: 1 december 2020, 10:21

Med ny vd ombord siktar Parfym.se på att fördubbla omsättningen. Jonas Häggqvist kommer närmast från Oriflame. ”Jag ser enorma möjligheter i att bredda vårt erbjudande, och en expansion till nya marknader”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Parfym.seHälsa och egenvårdLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Parfym.se i upphottad kostym: ”Otroligt bra grund för att fortsätta utvecklas”

Förra året omsatte Parfym.se 230 miljoner kronor och fick in private equity-bolaget Priveq som majoritetsägare.

Nu lägger e-handlaren i en högre växel och siktar på att fördubbla omsättningen till 2023.

Detta genom expansion till Norge och Danmark samt en breddning av sortimentet.

Inför den resan tillsätts Jonas Häggqvist som vd.

– Jag är väldigt glad över att ta mig an detta uppdrag. Framåt kommer jag att fokusera på att bygga vidare på den starka grund vi har, med fortsatt lönsamhet och hög kundnöjdhet. Vi kommer lägga större vikt vid vår roll som skönhetsaktör och samhällsansvaret det innebär, med fokus på hållbar och naturlig skönhet. Jag ser även enorma möjligheter i att bredda vårt erbjudande, och en expansion till nya marknader, säger han i en kommentar.

Jonas Häggqvist har erfarenhet av att arbeta med skönhet och e-handel i internationella miljöer och på tillväxtmarknader.

Närmast kommer han från Oriflame där han varit vd för den slovakiska verksamheten och suttit i ledningsgruppen för den centraleuropeiska organisationen.

– Det känns fantastiskt att få ombord Jonas på bolaget. Med bred internationell kompetens och entreprenöriellt tänk är hans profil helt rätt för att ta bolaget till nästa nivå. Jonas kommer tillsammans med sitt kompetenta team accelerera tillväxten och stärka upp Parfym.se med fler topptalanger för att nå ut till fler kunder på fler marknader, säger Maria Perez Hultström, investeringsansvarig för Priveq och styrelseledamot i Parfym.se.

Tidigare vd Darko Drašković stannar kvar inom bolaget som styrelseledamot och delägare.

– Efter fem år känns det naturligt och bra att lämna över stafettpinnen. Bolaget och organisationen har utvecklats enormt de senaste åren och står nu inför en ny tillväxtfas där Jonas tidigare erfarenheter kommer att vara ovärderliga för att vi ska nå våra höga mål. Jag kommer att fortsätta vara engagerad i Parfym.se som delägare samt genom styrelsen för att stötta Jonas och organisationen, säger han.

Läs mer: Parfym.se vill öppna fler butiker: ”Vi utvärderar eventuella lägen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev