måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Kriskedjan byter ledning – Lina Söderqvist kliver av som vd för Brothers

Publicerad: 21 augusti 2020, 08:01

Brothers vd Lina Söderqvist kliver av. Sortimentsdirektören Christopher Englinde tar över kriskedjan. ”Jag är ödmjuk inför uppgiften och de utmaningar som Brothers står inför”, säger han.

Ämnen i artikeln:

BrothersModeLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lina Söderqvist kom till RNB från Åhléns 2018, då som vd för Department & Stores.

I september samma år fick hon ta över vd-stolen hos Brothers.

Nu väljer hon alltså att kliva av.

– Lina Söderqvist har på ett utmärkt sätt lett arbetet med att ta fram en uppdaterad kundfokuserad strategi för Brothers, och i början av 2020 såg vi positiva effekter av det förändringsarbetet. Under Brothers företagsrekonstruktion har Lina också gjort ett mycket bra jobb med att leda förändringsarbetet, säger koncernchef Kristian Lustin.

Brothers genomgår sedan i mars en företagsrekonstruktion. Senaste kvartalet sjönk kedjans jämförbara försäljning med 49 procent.

Christopher Englinde, som är vice vd för Brothers samt sortimentsdirektör, tar över.

– Jag är ödmjuk inför uppgiften och de utmaningar som Brothers står inför. Effekterna av covid-19 har sannolikt för alltid förändrat det retailklimat vi verkar i. För oss på Brothers handlar det om att vi ska accelerera takten på vårt förändringsarbete, sätta kunden i fokus och ta tillvara på och utveckla den unika position vi har som en renodlad herraktör. Vi har stor potential för tillväxt och breddning av vårt erbjudande dels genom våra egna försäljningskanaler samt med framtida partnerskap, säger han.

Christopher Englinde började hos Brothers 2019 men har en bred erfarenhet från retail och har jobbat inom kedjor som Topman, New Look, H&M och JC,

Nya jobbet börjar han 1 september.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev