måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Jysk ska rekrytera nio av tio chefer internt – så ska talangerna fångas upp

Publicerad: 4 mars 2021, 06:49

Jysk vill fostra framtida ledare. Nu lanseras Talent Academy. ”Vi vill bli ännu bättre på att ta vara på de medarbetare som har potential och utveckla dem i ett tidigt skede”, säger Jesper Trapp, kedjans svenska HR-chef.

Ämnen i artikeln:

JyskHeminredningLedarskapRekrytering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Jysk vill bli bättre på att lyfta fram egna talanger. I Sverige har kedjan satt som mål att nio av tio chefstillsättningar ska ske internt.

– Vi vill bli ännu bättre på att ta vara på de medarbetare som har potential och utveckla dem i ett tidigt skede, säger Jesper Trapp.

För att identifiera och fånga upp talanger inom bolaget statar Jysk nu Talent Academy.

– Tidigare har steget från säljare till butikschef varit för långt, med det här programmet kan duktiga medarbetare bli biträdande butikschefer redan under programmets gång och efter det finns egentligen inga begränsningar alls, säger Jesper Trapp.

Initialt ska deltagarna till akademin väljas ut internt. Framöver kan Jysk även tänka sig att plocka potentiella framtida ledare från konkurrenter dit.

Den första omgången av Talent Academy drar igång i april och avslutas kring årsskiftet.

– Vi har höga förväntningar och ser fram emot att se hur de utvalda kommer växa de kommande månaderna, säger Jesper Trapp.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev