måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Intersport stuvar om i ledningen – här är kedjans nya toppduo

Publicerad: 2 november 2020, 09:51

Marcus Wibergh tog Intersport ur krisen – nu lämnar han Intersport. Finanschefen Pontus Petersson tar över som vd. Samtidigt blir Elgigantens vd Niclas Eriksson styrelseordförande.

Ämnen i artikeln:

IntersportSport och fritidLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda Intersport framåt. Sport och idrott bidrar till samhället på många sätt, från glädje och gemenskap till en bättre folkhälsa. Intersport spelar en viktig funktion för idrotten i dag. Vi ska bygga vidare på denna unika styrka för att möta framtidens handel, samtidigt som vi fortsätter bidra till ett bättre samhälle, säger Pontus Petersson i en kommentar.

Han har varit finanschef sedan 2017, innan dess har han haft andra nyckelroller inom koncernen och arbetat med affärsutveckling, logistik och IT.

Marcus Wiberh, som blev vd för lite mer än tre år sedan, väljer nu att gå vidare.

– De senaste åren har vi tillsammans genomgått en stor förändringsresa – både affärs- och kulturmässigt – vilket jag är mycket stolt över. Vi har även tagit bolaget in i digitaliseringen genom att lansera flera initiativ i marknaden. Intersport har nu bättre förutsättningar att möta framtiden, säger han i en kommentar.

Han kommer att vara kvar inom bolaget som rådgivare fram till i februari nästa år.

Samtidigt som Intersport byter vd passar man också på att utse Elgigantens vd Niclas Eriksson till ordförande för koncernen. Han är sedan tidigare en del av styrelsen.

– Sportbranschen befinner sig i en spännande transformation vilket skapar både möjligheter och utmaningar. Jag är övertygad om att Intersport, tack vare sin starka marknadsposition och duktiga medarbetare, kommer att ta vara på dessa möjligheter, säger han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev