lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ikeas medarbetare får ta del av miljardbonus: ”Har burit Ikea genom pandemin”

Publicerad: 29 oktober 2021, 12:44

Medarbetarna på Ikeas varuhus beräknas få 9000 kronor var när Ingka Group delar ut 1,1 miljarder kronor som tack för personalens insatser under pandemin. ”De senaste 18 månaderna har det blivit ännu tydligare att våra medarbetare är vår allra viktigaste tillgång”, säger Lena Herder, landschef för Ikea Sverige.

Ämnen i artikeln:

Ikea

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Ingka Group, som driver Ikea-varuhus runtom i världen, betalar ut 1,1 miljarder kronor till alla medarbetare som tack för deras insatser under pandemin. 

– De senaste 18 månaderna har det blivit ännu tydligare att våra medarbetare är vår allra viktigaste tillgång. Under Ikeas kanske svåraste tid någonsin har de visat vad ”tillsammans” betyder och hur entreprenörsanda, mod och kundfokus ser ut när det verkligen gäller. Våra medarbetare har burit Ikea genom pandemin och jag är övertygad om att vi kommer ut på andra sidan ännu starkare, säger Lena Herder, landschef för Ikea Sverige, i en kommentar. 

Ingka Group driver Ikea-varuhus på 32 olika marknader. Heltidsanställda medarbetare på Ikea i Sverige beräknas få runt 9000 kronor oavsett enhet, position och lönenivå. 

– Sedan pandemins början har vi strävat efter att stötta våra medarbetare – i linje med våra värderingar och vårt humanistiska synsätt – den här gåvan är en del i det arbetet, säger Ulrika Biesèrt, personal- och kulturchef på Ingka Group. 

Under 2021 ökade Ingka Groups försäljning med 6,3 procent och koncernen öppnade 26 nya butiker. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev