torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsliv

Ideal of Sweden tillsätter ny vd – och plockar in Bianca Ingrossos kompanjon i styrelsen

Publicerad: 13 februari 2023, 09:20

Jesper Matsch tar plats i Ideal of Swedens styrelse och Thomas Raun är ny vd för bolaget.

Foto: Pressbild

Thomas Raun är ny vd för Ideal of Sweden. Han kommer närmast från ett jobb som kommersiell chef för Flying Tiger Copenhagen. Dessutom plockas en av Bianca Ingrossos kompanjoner in i styrelsen.

Ämnen i artikeln:

Ideal of SwedenRekryteringE-handelDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Ideal of Sweden går med förlust – nu bantas personalstyrkan och vd:n kliver av

Thomas Raun är sedan i januari ny vd för Ideal of Sweden.

– Jag är glad över att vi har hittat en vd som kan leda organisationen mot stabil tillväxt och lönsamhet i utmanande tider. Vi tror att Thomas är den ledare vi behöver. Hans vision, intellekt och professionalism gjorde ett bestående intryck på styrelsen, säger ordförande Fredrik Cappelen i en kommentar.

Ideal of Sweden lyfter fram Thomas Rauns erfarenhet av att driva tillväxt och optimera verksamheter samtidigt som han transformerar affärsmodeller och utvecklar organisationer.

Närmast kommer han från danska Flying Tiger Copenhagen där han arbetat i fem år, först som global varumärkes-, kommunikations- och e-handelschef och sen som kommersiell chef.

Tidigare har han haft ledande roller inom flera mediekoncernen.

– Jag är verkligen motiverad få leda och stärka det här teamet för att öka kundnöjdheten och maximera resultatet. Varumärket skapades för att utmana och skaka om, potentialen är enorm och jag är redo att släppa lös den tillsammans med teamet, säger Thomas Raun i en kommentar.

Det var i somras som Market kunde berätta att grundaren Joachim Angelton skulle lämna vd-posten. Joakim Grip, som fungerat som tillförordnad vd återgår nu till rollen som vice vd samt ansvarig för onlinehandeln.

Ideal of Sweden har dessutom plockat in ytterligare kompetens i styrelsen i form av Jesper Matsch som bland annat varit med och byggt upp Bianca Ingrossos sminkmärke Caia samt varit med och grundat Krämfabriken.

– Vi ser Jesper som ett värdefullt tillskott till styrelsen som kan bidra med kunskap inom alla område när det handlar om att bygga konsumentföretag, säger Fredrik Cappelen.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev